Nyheter inom tandvård

Hör du till en av dem som skäms för att le med munnen öppen på grund av dåliga tänder? Att sakna tänder kan vara handikappande både ur en social och ur en rent funktionell aspekt. Dels försöker du kanske dölja dina tänder i sociala situationer och dels blir det svårare att tugga maten och därmed också att njuta av den. Som tur är finns det hjälp att få. Faktum är att du idag kan få nya tänder på en timme tack vare nya innovationer. Läs vidare för att ta reda på hur det går till.

Inga löständer

Förr var den som saknade tänder hänvisad till löständer. Många upplevde dock problem med dessa. Ibland var de svåra att få att sitta på plats och ibland skavde de. Idag behöver du inte använda löständer, istället kan du få nya tänder på en timme tack vare tandimplantat. Att sätta in tandimplantat har många fördelar. Bland annat förhindrar dessa att ditt käkben tillbakabildas, något som annars kan hända. Ett tillbakabildat käkben kan både påverka ditt utseende och din smakförmåga. Saknar du tänder är det därför viktigt att ersätta dem snabbt innan tillbakabildningen påbörjas.

Så går det till

När du bestämmer dig för att skaffa ett implantat skruvas titanskruvar in i ditt käkben. Dessa blir dina nya tandrötter. På dem fästs sedan dina nya tänder. Tandimplantaten kommer att kännas precis som dina egna tänder och också fungera som dem. Att man idag kan göra detta har vi att tacka utvecklingen inom tandvård för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *