Mindre stress under flytten

Vi lever i oroliga tider. Det är många av oss som känner oss stressade över vad vi ser på nyheterna. Om du också ska flytta kommer du troligtvis känna dig än mer stressad. Här kommer tipsen på hur du minskar på stressen.

1. Anlita flyttstädning

För och främst ska du anlita flyttstädning. Så har du ett orosmoment mindre att tänka på. Då behöver du inte gnugga bort rester från julbordet under spisen. Eller försöka få bort all kalk på svåråtkomliga ställen i badrummet. Städföretaget tar även ansvar för att flyttstädningen är professionellt utförd. När du anlitar https://qleano.se/ kan du både känna dig trygg med att arbetet blir väl utfört och att städningen blir godkänd av den nya ägaren eller din hyresvärd. Medan de städar ditt gamla hem får du flytta in i ditt nya. Inreda och börja göra dig hemmastadd. Anlita https://qleano.se/ för flyttstädning och mindre stress.

2. Börja flytten i tid

För att göra din flytt mindre stressig ska du börja i god tid. Gå igenom hemmet och besluta dig för vad du ska behålla, sälja eller slänga. Du kan sortera papper och mindre saker när du tittar på nyheterna på tv. Så använder du tiden väl. Det bästa är också att inte försöka göra allt på en gång, utan ta en låda eller delar av ett rum i taget.

3. Stressa mindre av nyheterna

Vissa personer tittar flera gånger om dagen på nyheterna för att de känner sig oroliga. Andra personer undviker nyheter helt och hållet. I alla fall internationella nyheter om kriget i Ukraina eller klimatkrisen. Det är också många som oroar sig för den ökande kriminaliteten i Sverige. Ingen av metoderna hjälper dig. Det är viktigt att följa med i omvärlden, samtidigt som du inte bör bli uppslukad av det. När du ska flytta kan just nyheterna kännas än mer stressande eftersom en flytt i sig är stressande. Flytten ger upphov till tankar om framtiden och hur det kommer att bli.

Då är det klokt att du beslutar dig för att bara titta på ett nyhetsprogram varje dag. Skippa även notiser från nyhetssajter på sociala medier. Att ha notiser som ploppar upp i mobilen flera gånger i timmen gör dig bara stressad. Sedan måste du fråga dig vad du kan göra, vad du kan påverka, och vad som du inte är ansvarig för. Du kan ge bort pengar, men du kan inte stoppa krig. Du kan vara vänlig mot dina medmänniskor, men du kan inte bära omvärlden på dina axlar. Du kan åka mindre bil, men inte stoppa klimatkrisen på egen hand. Det är också viktigt att du kopplar bort nyheterna, att du tillåter dig att ta ledigt från dem.

Omvärldsnyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *