Nyheter om löpning

Nyheter om löpning riktar sig i de flesta fall till motionärer som vill bli snabbare och komma i form. Artiklar som ger råd om träning, löpteknik och bra kost är vanliga liksom information om klassiska löparskador som hälsporre. Nyheter om de svenska elitlöparna är inte lika vanliga även om det ibland dyker upp artiklar i samband med stora mästerskap i friidrott.

Nyheter om löpning som är inriktade till motionärer

Motionärer som springer är oftast mest intresserade av att ta del av tips och råd om hur de kan utveckla sin löpning och hålla sig skadefria. Även information om hur träningen kan hinnas med i ett hektiskt vardagsliv med heltidsjobb och barn brukar vara något som väcker intresse hos motionären. Till exempel är nyheter om hur det går att utnyttja tiden på ett effektivt sätt genom användning av smarta transportsätt som en elmoped från vassla.com mycket intressant för motionärer. Andra nyheter som riktar sig till motionärer brukar handla om träningsprogram, kost och återhämtning samt även tips på hur motivationen hålls vid liv. Även generella hälsosamma nyheter brukar tilltala de flesta motionärer. Nyheter om kost som ger tillräckligt med energi och innehåller rätt mängd av vitaminer och mineraler samt nyheter om det optimala träningsupplägget för att bli snabbare på milen är också vanliga nyheter inom löpning.

Nyheter om elitlöpning

Trots att löpning hör till en av Sveriges största sporter är intresset för elitlöpning inte alls lika stort som exempelvis intresset för fotboll eller skidåkning. Svenska elitlöpare brukar främst uppmärksammas i samband med stora mästerskap som VM i friidrott eller OS. Det krävs dessutom att något spektakulärt inträffar som extrema väderförhållanden i Doha för att gemene man ska få upp ögonen för Sveriges bästa maratonlöpare.

Det finns dock några renodlade nyhetstidningar för löpare som rapporterar och gör reportage om elitlöpare, men de stora dagstidningarna rapporterar mycket sällan från terräng-EM eller andra internationella mästerskap för löpare. Istället är det fotboll och skidåkning som brukar få de största rubrikerna. En trolig anledning till det svala intresset hos allmänheten för elitlöpning är att konkurrensen inom sporten är extremt hög vilket gör att Sverige har svårt att hävda sig mot stora nationer som Kenya. Löpning är en sport som vem som helst kan börja med eftersom den inte kräver dyr utrustning eller tillgång till snö eller specialbyggda träningsanläggningar. I till exempel skidåkning vinner ju Sverige ofta tack vare att det näst intill endast är de nordiska länderna och länder från norra Europa som deltar i skidtävlingarna.

Om du är intresserad av att följa löpning gäller det med andra ord att följa de mer nischade tidningarna och webbplatserna för att inte missa vad som händer med utvecklingen inom svensk och utländsk löpning. Dessa webbsidor har dessutom även bra information till motionärer som vill bli bättre löpare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *